Останнім часом почастішали випадки скоєння дорожньо-транспортних пригод із постраждалими за участю вантажних транспортних засобів.

Ситуацію ускладнюють погіршення погодних умов (різкі перепади температурних показників, туман, ожеледиця тощо).

Нерідко такі автопригоди скоюються з вини водіїв вантажного автотранспорту внаслідок недотримання ними правил дорожнього руху, насамперед швидкісних режимів, режиму праці й відпочинку, відсутності необхідних практичних навичок керування автомобілем у складних умовах, а також халатного ставлення суб’єктів господарювання – власників ТЗ до питань безпечної експлуатації рухомого складу.

Державтоінспекція неодноразово нагадувала водіям про уважність та обережність під час погіршення погодних умов. Однак багато керманичів вантажного транспорту не дослухаються до порад фахівців. Зазначені пригоди нерідко супроводжуються людськими жертвами й значними матеріальними збитками та викликають значний громадський резонанс у суспільстві.

Державтоінспекція вкотре звертається до водіїв з проханням неухильно виконувати вимоги Правил дорожнього руху, уважно слухати повідомлення метеорологічних служб та  дослухатись до порад ДАІ.

Нагадуємо, в умовах недостатньої видимості необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовитися від ризикованих маневрувань. Якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість потрібно знижувати поступово, не вимикаючи щеплення, а при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.

 

Прес-служба Департаменту

ДАІ МВС України

Share:

Залишити відповідь