Питання стану аварійності на автошляхах області, можливість сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху через мобільний термінал та використання «Європротоколу» для оформлення дорожньо-транспортних пригод – ось головні питання, які обговорювались під час прес-конференції керівника Державтоінспекції Вінниччини Павла Солоненка.

– З початку року на території області зареєстровано 16 дорожньо-транспортних пригод під час, яких 9 людей загинуло та 16 отримало травми, якщо порівняти цей період з аналогічним періодом минулого року, то спостерігається зниження кількості дорожньо-транспортних пригод, – зазначив Павло Солоненко,- це вдалось досягти завдяки ущільненню кількості нарядів працівників ДАІ, які несли службу під час Новорічних свят.

Розповіли представникам мас-медіа про можливість сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху через мобільні термінали.

За словами Павла Солоненка, на території Вінницької області працює два таких термінали, один в місті Вінниці, а інший на дорогах державного значення. Водії за бажанням, якщо в них при собі є платіжна картка, можуть сплати штраф на місці порушення. Це справа добровільна, тож водії самі будуть вирішувати чи платити на місці чи через установи банків.

Нагадав керівник Державтоінспекції і про «повідомлення про ДТП»«Європротокол». Практика оформлення матеріалів дорожньо-транспортних пригод за спрощеною формою започаткована, ще в 2011 році, але необізнаність учасників дорожнього руху та не вміння заповняти «Європротокол», не дала змогу водіям, в повній мірі оцінити переваги досвіду Європейських країн, які користуються ними на протязі багатьох років.

СПР УДАІ УМВС України

у Вінницькій області

Share:

Залишити відповідь