Останім часом на території Вінниччини почастішали випадки травмування пішоходів внаслідок скоєння дорожньо-транспортних пригод. Лише спочатку року під колесами транспортних засобів загинуло 8 людей та 17 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Сьогодні в м. Вінниці на вулиці Коцюбинського, працівники Державтоінспекції навчали пішоходів правилам дорожнього руху. Кожен пішохід, який порушував правила переходу через проїзну частину дороги, запрошувався до профілактичного автобусу ДАІ,  де інспектор проводив роз’яснювальну роботу щодо необхідності дотримання правил дорожнього руху та демонстрував відео-сюжети з наслідками скоєння ДТП.

Більшість пішоходів навіть не замислюються, що переходячи дорогу в забороненому місці наражають на небезпеку не лише власне життя та здоров’я, а й показують негативний приклад дітям, які знаходяться поруч. На зауваження працівників ДАІ, пішоходи-порушники виправдовуються, що поспішають тому й порушують правила дорожнього руху. За порушення правил дорожнього руху передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 51 до 85 грн.

Share:

Залишити відповідь