В ніч із 2-го на 3-тє квітня, близько 1-ї години на «102» подзвонив вінничанин і повідомив, що на вулиці Київській автомобілем Fiat Doblo червоного кольору кермує нетверезий водій. Патрульні одразу відреагували на виклик.

Згадану автівку вони помітили на перехресті вулиць Київська та Коцюбинського, після чого керманич поїхав в напрямку центрального мосту. На вулиці Магістратській патрульні поліцейські подали йому сигнал про зупинку, однак водій не відреагував, а лише пришвидшився в русі.

Інспектори передали орієнтування на Fiat Doblo в радіоефір колегам і до них приєдналось ще 2 екіпажі. Втікаючи від патрульних, водій неодноразово грубо порушував правила дорожнього руху: на вулиці Магістратській виїхав на зустрічну смугу, чим створив аварійну ситуацію та змусив інших водіїв різко гальмувати і змінювати напрямок руху. Також керманич декілька разів проїхав на червоне світло світлофора.

Водія-втікача зупинили за 18 кілометрів від Вінниці на автошляху М-12. Патрульні одразу помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння, що й підтвердило освідування в наркодиспансері. Рівень алкоголю в крові водія у 8 з половиною разів перевищував норму – 1, 7 проміле.

На 37-річного керманича охоронці порядку склали 3 протоколи: за керування автомобілем у нетверезому стані (ст. 130 КУпАП), за незупинку на вимогу поліцейських (ст. 122-2 КУпАП), за створення аварійної ситуації (ч. 4 ст. 122 КУпАП) та виписали постанову за проїзд на забороняючий сигнал світлофора (ч. 2 ст. 122 КУпАП). Автомобіль доставили на арештмайданчик.

Share:

Залишити відповідь