За порушення правил дорожнього руху вранці 15-го грудня на вулиці Брацлавській патрульні зупинили автомобіль Volkswagen Passat. Крім того, водій перевозив в салоні автівки двох своїх малолітніх дітей без спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути їх за допомогою ременів безпеки.

Спілкуючись із 31-річним чоловіком, інспектори виявили в нього ознаки наркотичного сп’яніння: пальці рук тремтіли, а хода була хиткою. Проїхати до медичного закладу для огляду лікарем-наркологом водій відмовився. Патрульні склали на нього протокол за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння) та виписали постанову за ч. 10 ст. 121 КУпАП (порушення правил перевезення дітей). Інспектори попередили чоловіка про заборону керувати транспортним засобом в такому стані.

Проте, приблизно через годину інший екіпаж патрульних зупинив цього ж водія уже на вулиці Коріатовичів. Однак тепер його пасажирами були вже дружина і ще двоє родичів.

Інспектори знову запропонували кермувальнику проїхати до наркодиспансеру, на що чоловік погодився. Результати аналізів показали, що в організмі водія були присутні опіати.

Так, на чоловіка патрульні склали ще один протокол за ст. 130 КУпАП. Автомобіль забрав тверезий водій.

Слід зазначити, що з моменту дії набрання чинності закону, який встановив відповідальність за порушення правил перевезення дітей, патрульні притягнули до відповідальності 13-х водіїв. На всіх виписали постанови за ч. 10 ст. 121 КУпАП.

Share:

Залишити відповідь