Інспектори з паркування працюють у Вінниці з 11 грудня. За цей час вони проводили інформаційно-роз’яснювальну роботу з водіями, які паркували свої автівки з порушеннями. Таких водіїв виявилось понад 13 тисяч.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, вже місяць у місті працюють інспектори з паркування. Протягом цього часу вони виявили 13 572 порушень ПДР, які стосуються неправильного паркування транспортних засобів.

На першому етапі своєї роботи інспектори лише проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу. Вони виявляють порушення правил дорожнього руху щодо питань стоянки, паркування та зупинки, спілкуються із водієм та пропонують йому забрати машину.

У разі відсутності водія інспектор з паркування залишає на лобовому склі інформаційну листівку, де вказано, що водій порушив правила ПДР.

Нині у міській раді готується матеріально-технічна база, необхідна для переходу на другий етап діяльності – фіксації у режимі фотозйомки або відеозапису порушень правил дорожнього руху, а також винесення постанов про адміністративні стягнення.

– Ми виконали усі умови для того, щоб нам МВС надало доступ до Єдиного державного реєстру власників транспортних засобів і до реєстру адміністративних правопорушень, — розповів начальник відділу паркування департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Геннадій Богуславський. — Наразі чекаємо відповіді.

Він також додав, що наразі вже придбали всю необхідну апаратуру та спеціальні пристрої, якими будуть користуватися інспектори з паркування. Поруч з муніципальним Ситуаційним центром облаштували спеціальну кімнату. Там встановили необхідну техніку, зокрема два великих монітори, на яких в онлайн режимі будуть бачити, як працюють інспектори та маршрут їхнього пересування по місту.

Share:

Залишити відповідь