Перші поверхи

Людей, зацікавлених у купівлі квартири, розташованої на першому поверсі, не так вже й багато. Багато хто не любить ці квартири, тому що в вікно може заглянути будь-який перехожий, доводиться ставити віконні решітки для захисту від пограбування, а якщо поруч жвава траса, в квартирі практично цілодобово присутній великий рівень стороннього шуму від автомобілів та іншого транспорту. Крім того, нерідко квартири перших поверхів мають не кращий вид з вікна, а також запахи з підвалу. Як правило, вартість таких квартир на 10% нижчі за квартири, які розташовуються на середніх поверхах багатоповерхового будинку. Природно, якщо квартира розташовується в хорошому районі міста, має гідну систему безпеки та якісний ремонт, то попит на неї, а в результаті й вартість, буде на рівні з квартирами на інших поверхах.

Як правило, квартири перших поверхів ідеально підходять людям похилого віку та інвалідам, які зазнають труднощів з пересуванням на великі відстані. Для таких людей середні та останні поверхи при несправному ліфті будуть просто катастрофою, оскільки вони не зможуть самостійно піднятися на свій поверх. Крім того, квартирами, розташованими на перших поверхах цікавляться люди, які планують у майбутньому обладнати їх під офіси, перукарні, кафе і т.д.

Досить часто перший і другий поверхи нових будинків забудовники спочатку відводять під нежитлові приміщення, які потім можуть дуже вигідно продати. Адже ціна нежитлових приміщень вище, ніж середня ціна квартир у житловому комплексі.

Останні поверхи

Покупців, зацікавлених у придбанні квартири, розташованої на останньому поверсі також зазвичай небагато. Комерсантів такі квартири не цікавлять, тому що на останньому поверсі будинку ніхто не буде відкривати магазин, ресторан, кафе і т.д. А такі недоліки як ймовірність протікання з покрівлі, слабкий напір у системі водопостачання, складнощі з евакуацією під час пожежі та близьке розташування до моторів ліфтів, які видають сильний шум, найчастіше бентежать можливих покупців, у результаті чого вартість квартир, розташованих на останньому поверсі, знижують в середньому на 5%.

Проте, у таких квартир також є певні переваги. По-перше, квартири, розташовані на останніх поверхах будинків, мають найкращий вид із вікна. По-друге, рівень стороннього вуличного шуму в цих квартирах найменший. Крім того, мешканці позбавлені сусідів зверху, які можуть завдавати занепокоєння.

У деяких випадках квартири, розташовані на останніх поверхах, можуть навіть коштувати дорожче звичайних. Нерідко забудовники нових елітних будинків створюють у них пентхауси. Це дозволяє їм найбільш ефективно продати квартири на останніх поверхах, так як пентхауси вважаються престижним житлом і коштують дорожче інших квартир.

Придбання квартири – процес, який пов’язаний із безліччю труднощів і ризиків, переходьте на офіційний сайт агенції нерухомості «Вісон» https://vison.com.ua де вам допоможуть обійти «гострі кути» при купівлі нерухомості.

Share:

Залишити відповідь