В салоні останньої перебував голова Жмеринської районної ад­міністрації Святослав Ніколайчук, який на початку травня лише приступив офіційно до роботи після призначення.

– Наскільки мені відомо, близько місяця тому у водія «Москвича» вилучили права за водіння транспортом у стані сп’яніння. Але людина повторно сіла за кермо, й, скоріш за все, нетверезою. Автомобіль не був навіть на дану особу зареєстрованим, — каже Святослав Ніколайчук. – Все сталось вихідного дня. Я їхав зі своєю родиною містом на своїй смузі, не більше 40 кілометрів. Другий водій просто вилетів на мене в лоб, не буду казати про швидкість, бо не знаю. Я навіть не встиг зреагувати, гальмівний шлях склав всього 5 сантиметрів. Якби не подушки безпеки, я б загинув… Вони фактично врятували мої легені, голова розбилася об кермо, ко­ліно пошкодив панеллю. Слава Богу, що відбувся легкими тілесними, після надання допомоги вже повернувся додому, хоч і досі турбує голова. Трохи попрацюю дистанційно. Дружина та дитина, які сиділи ззаду, не постраждали, хоча налякались. Я здав тест на стан алкогольного сп’яніння, він показав, що був тверезим. Натомість у того водія взяли кров примусово. Я цікавився його станом, поки він важкий. А вдома троє діток, як би там не було, я щиро бажаю йо­му одужання. Обид­­ві машини вже відновленню не підлягають, але це залізо. Найважли­віше — це життя та здоров’я. Давайте будемо свідомими, сідаючи за кермо.

Як повідомили у прес-службі обласної поліції, за попередніми даними слідст­ва, водій «Москвича» виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення із іншою автівкою.

– Коли даного водія відправили до лікарні, він відмовився проходити тест на стан алкогольного сп’яніння. Але зразки в нього відібрали все одно, очі­куємо результатів. За даним фактом відкрито кримінальне провадження ч.1. ст. 286 — Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Дехто вже називає цю аварію містикою, адже кілька років аналогічна сталась із попереднім головою Жмеринської РДА та обласним депутатом від БПП Олегом Легезою. Тоді рух «Чесно» вніс його в число найбільших прогульників засідань комісій та сесій. Але посадовець пояснив, що у 2016 році з дружиною потрапив у серйозну ДТП, було довготривале лікування.

– Так, мені вже про це багато людей згадували. Кажуть, що там щось пороблено й треба святити, — додає голова РДА. — Бо як не прийде голова новий — потрапляє у аварію. Але це на грані містичності, це вже інша історія. Що я можу сказати — ми з вами не містики. Маємо те, що маємо…

Джерело: 33kanal.com

Share:

Залишити відповідь