Вінницькі катакомби гарантують безпечну подорож віками історії, познайомлять з історією релігійної пам’ятки, хитрощами та значеннями символів, які вас оточуватимуть, а ще розкажуть, чим відрізняються підземелля та катакомби.

Екскурсіїї Вінницькими підземеллями розпочали проводити ще у 2016 році!

У вересні 2016 року місцеві брати капуцини у Вінниці, відсвяткували 270 річницю прибуття братів до нашого міста!.
Капуцинів до Вінниці запросив тодішній «мер» – староста Людвік Каліновський. Він став фундатором, тобто спонсором будівництва храму і монастиря. Перший камінь у фундамент був урочисто покладений 14 вересня 1745 року. Через рік, 21 вересня 1746 року, приблизно о 16 годині, до Вінниці прибули троє перших капуцинів, щоб залишитися тут на століття.

На честь свята всі бажаючи могли переглянути фільм про монастир, послухали орган, а отець Костянтин Морозов презентував своє історичне дослідження «І він буде вам свідком». Архітектор та краєзнавець Євген Совінський підготував до свята модель монастиря.

Найбільш наполегливі змогли у той день пройтись екскурсією по спорудах та підземеллях монастиря. Відтоді екскурсії стали постійними, а всі секрети з життя обителі розповідає знаний вінницький історик Олександр Федоришен.

Потрапити на екскурсію можна трьома шляхами:

► Замовити екскурсію за телефоном 0631003325, 0686415996 чи на сторінці Вінницькі катакомби. З замовником ми регулюємо час, щоб розминатися з службами в храмі і підземеллях (такі теж є). Найкращий час для відвідання – це перша половина дня в будні дні, бо тоді нічого не відбувається і є шанс потрапити всюди без перешкод. Храм працює з 8 ранку до 20.00 вечора. Групи проводимо від 9 ранку до 19.00.

► Доєднатися до існуючої групи, якщо така існує і є вільні місця, а вам «потрібно зараз, бо ми їдемо». Буває, що групи збираються стихійно за кілька годин. (про наявність груп дізнаватись за телефонами)

► Прийти за оголошеннями, які ми публікуємо на нашій сторінці (це всього 5% всіх екскурсій, краще замовляти). Замовити екскурсії можна за телефонами: 0631003325, 0686415996. На них є ще Viber, тому приймають за дзвінками і за повідомленнями. Або можна написати в приватні повідомлення на офіційну сторінку Вінницькі катакомби.

Тривалість екскурсії: трихи більше години.
Вартість квитків: 50 грн. – дорослий, 40 грн. – студентський, 30 грн. – учнівський.
Формат екскурсії – благодійний.
Відвідини цього маршруту – Ваша пожертва на процес подальшої реставрації, дослідження катакомб та повернення минулої величі історичній пам’ятці.
Записатись на екскурсію можна за телефоном: 063 100 33 25, 068-641-59-96

>

 

Умови роботи під час карантину:
• Екскурсоводи працюють лише в масках (говорити в них незручно, але що зробиш).
• В екскурсовода з собою обов’язково є санітайзер, яким бажано користатися.
• Відвідувачам з собою необхідно мати: індивідуальні засоби захисту в приміщенні (маску і по можливості рукавички); легеньку куртку чи кофту, бо під землею можна добряче освіжитися; ліхтарики (на телефоні підходять); одягати зручне взуття.
• Кількість людей в групі не може перевищувати восьми відвідувачів плюс екскурсовод та супроводжуючий.

Share:

Залишити відповідь